MOL obține noi licențe de explorare în Ungaria şi Norvegia

0

Grupul MOL şi-a extins portofoliul de explorare prin obţinerea de noi licenţe în Ungaria şi Norvegia. MOL a obţinut, astfel, șase noi licenţe în cea de-a patra rundă de licitaţii din Ungaria, dublându-şi suprafaţa de explorare din această ţară, precizează un comunicat al companiei.

Și MOL Norvegia a participat la cea mai recentă rundă de licenţiere APA (Award in Predefined Areas) şi a obţinut patru licenţe în Platoul Continental Norvegian, dintre care una cu drept de operare.

”Aceste succese contribuie în mod semnificativ la implementarea Strategiei MOL pentru anul 2030”, spun oficialii grupului.

”MOL a câştigat 6 noi licenţe în cea de-a patra rundă de licitaţie pentru explorarea hidrocarburilor din Ungaria iar contractele de concesiune au fost semnate de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Naţionale şi de cei ai MOL. Ca urmare, MOL poate începe explorarea hidrocarburilor pe o suprafaţă de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi, în zonele Bázakerettye, Bucsa, Jászárokszállás, Mezőtúr, Okány-Vest şi Zala-Vest, care se adaugă suprafeţei de aproximativ 4.200 de kilometri pătraţi deja acoperită prin decizii ale autorităţii miniere şi concesiuni deja obţinute”, se arată în comunicat.

MOL vizează atât zone în care deja au loc activităţi de explorare precum şi zone noi, care sunt rezultatul studiului nostru în desfășurare privind Bazinul Trans-Panonic.

Anterior, Ministerul norvegian al Petrolului şi Energiei a acordat patru licenţe către MOL Norvegia în Platoul Continental Norvegian, în cadrul rundei de licenţiere din 2016 APA (Award in Pre-Defined Areas), inclusiv o licenţă care cuprinde drept de operare. MOL a primit drept de operare şi într-o zonă adiţională în regiunea Mandal (Mandal High Area), una dintre regiunile-cheie pentru MOL Norvegia din această ţară.

Partenerii în licenţa nou-primită sunt Statoil şi Petoro AS, principalele companii de petrol şi gaze din Norvegia. De asemenea, MOL s-a alăturat cu succes în trei licenţe care sunt operate de AkerBP.

Share.

Lasă un comentariu