Modificări în componența directoratului Transelectrica; Adrian-Constantin Rusu reales președinte pentru încă 2 luni

0

Consiliul de Supraveghere al companiei naționale de transport al energiei electrice Transelectrica a decis miercuri realegerea ca președinte al directoratului (director general executiv), începând cu data 17 iulie, pe Adrian-Constantin Rusu. Acesta ocupă funcția din luna mai.

Consiliul de Supraveghere a decis totodată prelungirea cu două luni, până la data de 16 septembrie, a mandatelor unor membri provizorii ai directoratului: Adrian-Constantin Rusu, Andreea-Georgiana Florea și Constantin Saragea, întrucât mandatul actualilor membri ai directoratului încetează de drept pe 16 iulie, conform comunicatului postat pe site-ul BVB.

De asemenea, Consiliul de Supraveghere a desemnat doi membri provizorii ai directoratului, cu un mandat de două luni, începând cu data de 17 iulie și până la data de 16 septembrie: Adrian-Mircea Teodorescu și Viorel Vasiu.

Transelectrica este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariați și se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica are o capitalizare bursieră de 1,55 miliarde lei.

Share.

Lasă un comentariu