Mișcarea climatică Extinction Rebellion planifică să blocheze Berlinul începând cu 7 octombrie

0

Mișcarea activiștilor climatici Extinction Rebellion planifică mai multe blocaje rutiere și alte activități în capitala Germaniei Berlin, începând cu 7 octombrie, afirmând că vrea să folosească protestul non-violent pentru a determina guvernul să acționeze asupra schimbărilor climatice.

„Guvernul trebuie să spună adevărul despre criza ecologică și să declare o situație de urgență climatică”, a declarat activistul Lu Yen Roloff, în cadrul unei conferințe de presă de la Berlin, potrivit CleanEnergyWire.com.

Grupul cere ca guvernul să introducă măsuri pentru ca Germania să atingă emisiile cu efect de seră net de zero până în 2025. Obiectivul oficial al Germaniei este de a reduce emisiile cu 80-95 la sută până în 2050, iar cancelarul Merkel a declarat că guvernul urmărește neutralitatea climatică până în acel an. .

Evenimentele de la Berlin fac parte dintr-un val de două săptămâni de activități („rebeliune internațională”) în marile orașe de pe glob, cum ar fi Londra, Paris, New York și New Delhi.

Share.

Lasă un comentariu