Ministrul Mediului: Suntem pe teren zilnic şi verificăm depozite de deşeuri, staţii de ardere şi staţii de sortare

0

Problemele de mediu trebuie finalizate şi, în această perioadă dificilă pentru România şi Europa, suntem pe teren, verificăm zilnic depozitele de deşeuri, staţiile de ardere, staţiile de sortare, astfel încât să fie respectate reglementările în vigoare, a declarat, marţi, la Digi 24, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

“Modernizarea transportului public în comun este una dintre priorităţile imperios necesare pentru a oferi cetăţenilor din oraşele României un aer de calitate. Sper ca toate aceste măsuri angajate prin Planurile integrate de calitate a aerului, dacă se vor duce la îndeplinire, vor oferi cetăţenilor şi, mai ales, bucureştenilor condiţii de circulaţie, de transport şi, evident, un aer curat. Sper că toate autorităţile europene, toate statele, inclusiv România, vor învăţa din această lecţie, mai ales când de la an la an avem din ce în ce mai mari probleme cu starea de sănătate a populaţiei, cu tot felul de viruşi. Problemele de mediu trebuie finalizate şi trebuie să investim mai mult în ceea ce înseamnă politică de mediu”, a spus Alexe, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că, în prezent, la nivel naţional, au loc controale zilnice pe teren la depozitele de deşeuri, pentru ca activitatea acestora să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Share.

Lasă un comentariu