Ministrul Mediului: Programul de subvenționare a mașinilor verzi ar putea crește cu 20%

0

Programul “Rabla” de reînnoire a parcului auto va demara în luna martie, iar numărul de vouchere va fi de minimum 60.000, a declarat, la Digi 24, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

În ceea ce priveşte Programul “Rabla Plus”, pentru subvenționarea mașinilor electrice și hibrid, oficialul a menţionat că valoarea voucherului va rămâne la 10.000 de euro, iar numărul de tichete ar putea creşte cu până la 20% faţă de ediţia anterioară, conform Agerpres.

“Pentru Rabla Plus, în 2020 ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget şi vrem o creştere cu 10-20% a numărului de vouchere pe care să-l acordăm, astăzi voucherul fiind de 10.000 de euro. Discutăm la nivel de Comisie Europeană de green deal, cum avem ţinte pentru 2030 pe mediu sau de 2050 când ar trebui să avem neutralitate climatică. Noi ne propunem ca, de la an la an, să creştem bugetul şi pentru voucherele privind maşinile electrice şi mai ales să dezvoltăm numărul de staţii de încărcare. Acesta este viitorul. România trebuie să facă eforturi pentru a ajunge statele europene. Nu ştiu dacă suntem neapărat la coadă. Ministerul Mediului din România este ministerul care alocă cred că una dintre cele mai mari, dacă nu cea mai mare, finanţare privind voucherul pentru maşini electrice, de 10.000 de euro”, a subliniat Costel Alexe.

Share.

Lasă un comentariu