Ministrul Mediului: Îndeplinirea ţintelor de reducere de emisii pentru 2030 presupune o transformare profundă la nivelul societăţii

0

Îndeplinirea ţintelor de reducere de emisii pentru 2030 presupune o transformare profundă la nivelul societăţii româneşti, a comportamentului şi a modelului economic şi vom porni acest lucru de îndată ce ne vom întoarce acasă, prin convocarea Comisiei Naţionale de Schimbări Climatice, a declarat, luni, la Madrid, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, la deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei ONU privind schimbările climatice – COP25.

Mesajul principal al COP25 este că toate statele lumii, la nivel colectiv, trebuie să-şi asume eforturi de creştere a ambiţiei în ceea ce priveşte măsuri concrete de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de adaptare la efectele schimbărilor climatice.

“Este foarte important de subliniat că la nivel european facem toate eforturile în acest sens. Ne aflăm aici să finalizam pachetul de reguli de implementare a Acordului de la Paris. O dată cu aceasta, vom intra într-o eră cu totul nouă, aceea de implementare, aceea de a face cu adevărat ca lucrurile să se întâmple”, a afirmat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Share.

Lasă un comentariu