Ministrul Energiei Anton Anton cere Comisiei Europene să se implice în accelerarea lucrărilor pentru gazoductul BRUA

0

“Pe teritoriul României lucrările sunt în grafic, unele fiind realizate chiar mai devreme decât era estimat”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, într-o întâlnire, la Bruxelles, cu reprezentanți ai Austriei, Bulgariei și Ungariei pe tema evoluției gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), arată un comunicat de presă al ministerului.

“Cred că faptul că BRUA beneficiază de sprijinul declarat al Comisiei Europene ar trebui să ne aducă, pe noi, cele patru state implicate în dezvoltarea acestui proiect, la un ritm comun în finalizarea gazoductului atât de important pentru viitorul energetic european”, a afirmat ministrul. “România este indiscutabil dedicată realizării acestui proiect, unul extrem de important pentru regiunea de Sud-Est a Europei, o regiune unde infrastructura de transport al gazelor naturale este în plină dezvoltare”, a mai spus ministrul. „Acest gazoduct va permite interconectarea cu sistemele de gaze ale țărilor vecine și astfel va crea o securitate energetică sporită în regiune. Prin BRUA creăm, de fapt, o adevărată piață energetică regională, care va contribui și la întărirea pieței unice europene”, a reamintit Anton Anton.

Întâlnirea a a avut loc la inițiativa ministrului Anton Anton, în marja primului Consiliu Formal TTE – Energy din cadrul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene. La dialog a participat și Dominique Ristori, director-general al DG Energy, la invitația ministrului român.

Share.

Lasă un comentariu