Acasă » Electricitate » Ministrul Economiei: Vom defini consumatorul vulnerabil până la finalul anului

Ministrul Economiei: Vom defini consumatorul vulnerabil până la finalul anului

17 iunie 2020
Consumatori
Energynomics

Preţul la gaze naturale va scădea de la 1 iulie, indiferent dacă furnizorii o vor face de acum, de la 1 iulie sau după acea dată, iar faptul că acum oferă aceleaşi preţuri sau mai mici cu 2 lei nu înseamnă că lucrurile vor rămâne aşa, a afirmat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, conform Agerpres. El a mai spus că guvernul va defini consumatorul vulnerabil până la finalul anului.

„Am promis prin programul de guvernare că vom scădea preţurile în urma liberalizării. Veţi vedea că de la 1 iulie va scădea preţul la gaze naturale… Faptul că am promis că vom defini consumatorul vulnerabil până la final de an – aşa vom face. Ne vom ţine de cuvânt… Şi o vom face, pentru că 1 ianuarie 2021, atunci când vom liberaliza preţul la energie electrică, trebuie să ne prindă pregătiţi. Oamenii care cu adevărat au nevoie de susţinere s-o aibă prin acest consumator vulnerabil, această schemă de susţinere a consumatorului vulnerabil”, a spus Popescu.

El a menţionat că a promis că se va da drumul la investiţii şi, pentru prima dată în istoria ultimilor an, companiile din energie şi-au asumat programe de investiţii pe 5 ani, cu termene clare.

„Este adevărat că acest lucru a fost făcut în urma abrogării exceptării de la obligativitate a tranzacţionării pe OPCOM a energiei produse de unităţile nou înfiinţate, adică practic de către investiţiile noi. Acest lucru l-am promis în programul de guvernare şi ne-am ţinut de el şi l-am făcut. Asta înseamnă că vom stimula investiţiile noi”, a afirmat Virgil Popescu. Ministrul a precizat că se negociază la Bruxelles şi se finalizează programul de creştere a reţelei de distribuţie gaze naturale. El a susţinut că România are prin redirecţionarea de fonduri din POIM pe energie 200 de milioane de euro anul acesta pentru programe pilot de creştere a reţelei inteligente de gaze naturale.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *