Ministrul Economiei și oficiali Transgaz au discutat la Chișinău proiectele de interconectare

1

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a efectuat în cursul zilei de marți, 15 mai, o vizită în Republica Moldova pentru a susține proiectele de interconectare energetică dintre cele două state și pentru a susține măsuri economice care să conducă la dezvoltarea cooperării dintre cele două țări. În contextul vizitei sale, Ministrul Andrușcă a avut o întrevedere cu Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și cu reprezentanți ai Asociației Investitorilor Români în Republica Moldova, se arată în comunicatul Ministerului.

Participarea SNTGN Transgaz SA la privatizarea Vestmoldtransgaz a fost elementul central al discuțiilor cu ambii oficiali din Republica Moldova, în condițiile în care autoritățile de la Chișinău sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește realizarea condițiilor suspensive din contractul de privatizare. În acest context, Ministrul Economiei a subliniat necesitatea respectării calendarului privatizării.

“Este proiectul meu de suflet și este un proiect important pentru ambele state din perspectivă economică, și din perspectiva siguranței energetice. Astfel, este esențială respectarea termenelor stabilite”, a declarat Dănuț Andrușcă. El a vorbit, în contextul interconectării sistemelor energetice, și despre dinamizarea colaborării cu societatea românească Transelectrica.

Premierul Filip și Ministrul Andrușcă au discutat și despre alte proiecte economice comune între România și Republica Moldova, care urmează să se afle pe agenda următoarei ședințe comune a Guvernelor de la București și Chișinău. În acest context, Ministrul Economiei a reiterat disponibilitatea României de a oferi sprijin partenerilor de peste Prut.

La întrevederea dintre Ministrul Andrușcă și Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, au participat și reprezentanți ai companiei Transgaz, printr-o delegație condusă de Directorul General al Transgaz, Ion Sterian. În cadrul acestei întâlniri s-au discutat progresele înregistrate la construcția conductei de gaz Ungheni-Chișinău, etapele următoare, precum și termenele de realizare.

Share.

1 Comment

  1. Hriniuc Iulian on

    Dl ministru Andrușcă, Nu aveti si un proiect de suflet pentru societatile de MENTENANȚĂ din SEN care functioneaza la limita de avarie si specialisti pleaca spre societatile concurențiale.
    In acest ritm in scurt timp nu va mai avea cine sa faca MENTENANȚĂ in SEN.

Lasă un comentariu