Ministerul Energiei va preleva probe de benzină şi motorină de pe piaţă, pentru a monitoriza calitatea carburanţilor

0

Ministerul Energiei va preleva şi va analiza probe de benzină şi motorină din staţiile de distribuţie, pentru a monitoriza calitatea acestora, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul instituţiei.

Astfel, autoritatea competentă, adică ministerul, va actualiza o listă cu staţiile de distribuţie şi cu amplasamentele comerciale unde sunt distribuiţi carburanţii auto, în funcţie de caz. Această listă trebuie să fie actualizată în fiecare an, conform Agerpres.

Amplasamentele pot fi ulterior împărţite, dacă există informaţii suficiente, în amplasamente ale principalelor companii petroliere, super și hipermarketuri şi amplasamente independente.

Cantitatea totală necesară pentru cele trei probe (proba de laborator, contraproba şi proba martor) este de 9 litri pentru eşantionarea de benzină şi 4,5 litri pentru eşantionarea de motorină.

Operatorii economici care introduc pe piaţă benzină şi motorină sunt obligaţi să verifice în laboratoarele proprii sau în alte laboratoare, pentru fiecare lot de benzină şi motorină introdus pe piaţă, toate specificaţiile tehnice prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 şi Legea nr. 311/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Share.

Lasă un comentariu