Ministerul Energiei a autorizat lucrările offshore pentru perimetrul XV Midia, operat de Black Sea Oil & Gas

0

Ministerul Energiei a emis actul de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producție a gazelor naturale din perimetrul XV Midia, operat de compania Black Sea Oil & Gas. Actul de autorizare permite începerea construirii infrastructurii offshore a Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

”Actul este o premieră în industria petrolieră offshore a României după 1989”, afirmă Ministrul Energiei, Anton Anton, într-un comunicat de presă. “Acest act este […] un semn de încredere că putem, împreună cu companiile care au investit în explorare în Marea Neagră, să valorificăm resursele energetice de care dispunem”, a mai spus ministrul.

Beacom: Impactul noilor legi asupra planurilor de investiţii BSOG este extrem de negativ

Decizia finală de investiție nu a fost luată încă, în condițiile în care prevederile Legii Offshore, promulgate în decembrie 2018, au fost criticate de operatorii proiectelor de la Marea Neagră, iar măsurile introduse prin OUG 114/2018 ridică noi obstacole în demararea unor investiții majore. “Propunerile de taxare din legea offshore contravin asigurărilor și dispozițiilor legale oferite de statul român la intrarea investitorilor în concesiune, sunt împovărătoare și probabil vor face România necompetitivă în comparație cu alte jurisdicții offshore”, spunea Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas, în octombrie 2018, într-o declarație remisă Mediafax.

Cu tot contextul nefavorabil, Black Sea Oil & Gas a continuat în ultimele șase luni procedurile pentru demararea lucrărilor necesare pentru punerea în producție a explorării de gaze naturale în perimetrul XV Midia.

16 ian 2019 BSOG continuă demersurile pentru dezvoltarea zăcământului de gaze din Marea Neagră

26 noi 2018 BSOG acordă GSP Offshore contractul de antrepriză pentru gazele din Marea Neagră

20 noi 2018 Black Sea Oil & Gas semnează cu ENGIE un acord de vânzare a gazelor de la Midia

9 noiembrie 2018 Black Sea Oil & Gas și Transgaz au contract pe 15 ani pentru preluarea producției de la Marea Neagră în SNT

 

Share.

Lasă un comentariu