Microsoft crește taxa internă pe carbon

0

Microsoft anunță majorarea taxei interne pe carbon. Acest angajament vine ca urmare a unei creșteri substanțiale a taxei interne pe carbon a companiei la 15 dolari pe tonă metrică, pentru toate emisiile de carbon. Taxa internă Microsoft a fost stabilită în urmă cu șapte ani pentru ca toate diviziile de afaceri să fie responsabile din punct de vedere financiar de reducerea emisiilor de carbon. Fondurile provenite din această taxă majorată vor menține neutralitatea Microsoft față de emisiile de carbon și contribuie la adoptarea unei abordări cu accent pe tehnologie, prin care sustenabilitatea este pusă cu prioritate în centrul fiecărui sector al afacerii.

Anunțul are la bază peste un deceniu de activitate pe această temă, incluzând reducerea emisiilor de carbon și achiziționarea a peste 1,5 GW de energie regenerabilă, precum și colaborarea cu clienții pentru a promova o transformare sustenabilă și un angajament de 50 de milioane de dolari pentru AI for Earth.

În urma noii cercetări a PwC UK, care arată că AI poate crește PIB-ul global cu până la 4,4% și poate reduce emisiile cu 4% până în 2030, Microsoft adoptă o abordare care pune accent pe tehnologie și care stimulează progresul în operațiuni, produse, clienți și știința datelor.

Președintele Microsoft, Brad Smith, a împărtășit viziunea companiei cu privire la consolidarea eforturilor în ceea ce privește sustenabilitatea, cu un angajament prin care va acorda prioritate sustenabilității în cadrul fiecărui sector al afacerii și va implica tehnologia în obținerea unor rezultate durabile. „Amploarea și viteza schimbărilor globale la nivelul mediului au arătat din ce în ce mai clar că trebuie să ne implicăm mai mult, astfel Microsoft ia măsurile necesare în acest sens”, a spus Brad Smith, președintele Microsoft.

Share.

Lasă un comentariu