Michal Osladil, IBM: Companiile energetice din regiunea CEE utilizează tot mai mult inteligența artificială

0

În sectorul energetic au loc în prezent o serie de schimbări disruptive, susține Michal Osladil, Energy & Utilities Leader, IBM CEE, referindu-se, în principal la procesul de decarbonare.

”Decarbonarea schimbă structura generării de energie electrică, în mod chiar dramatic, pentru multe companii din regiunea CEE”, a spus Michal Osladil, în cadrul Energy Strategy Summit. „Țări din această regiune, precum Polonia sau Cehia trebuie să renunțe la cărbune, trebuie să utilizeze noi concepte și în câțiva ani trebuie să înlocuiască unitățile tradiționale cu alte surse de energie. Vor fi introduse în rețele noi proiecte mai mici, care vor genera energie în mod aleatoriu, nu cum eram obișnuiți până acum. Trebuie ca toți jucătorii de pe întreg lanțul valoric integrat al utilităților să ia astfel de măsuri. Acum, mai mult decât oricând, trebuie să utilizăm toate datele pe care le avem, pentru a extrage informație de valoare, pentru a putea să administrăm companiile în acest nou mediu de afaceri al economiei circulare”, a mai spus el.

”Trebuie să avem toate datele gata. De exemplu, pentru implementarea proiectelor de eficiență, trebuie să știu cât mai multe despre activele în cauză, cât de importante sunt ele și cum pot fi adaptate. Inteligența artificială ne poate ajuta în aceste procese”, a explicat reprezentantul IBM, prezentând soluțiile companiei.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI MICHAL OSLADIL

”Din păcate, 81% din companii nu înțeleg ce date le sunt necesare pentru inteligența artificială. Toată lumea vorbește despre inteligența artificială, dar aceasta nu poate fi utilizată fără un flux corect de date. Peste 80% din date se află încă în structuri inaccesibile, în special dacă vorbim de companii din domeniul distribuției sau transportului de energie. În prezent, implementăm platforme de date pentru clienții noștri, în special din domeniul distribuției sau transportului de energie electrică, dar și de gaze naturale, din Cehia sau Slovacia, care pot prelua datele pentru a realiza rapoarte de informare de valoare. Conectăm datele și oferim informații, precum statusul activelor, pentru inginerii din toate sediile companiei”.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu