Michael Probst prezintă prognozele SAS pentru energie la Spring Cocktail 2015

0

Pe 26 martie, energynomics.ro organizează Spring Cocktail 2015 – reuniunea decidenților de top din piața energetică românească.

Michael Probst, Director Business Development Utilities EMEA/AP în cadrul SAS și Prof. Dr. Jonas Puck, WU (Vienna University of Economics and Business) sunt doi dintre vorbitorii de top care au confirmat participarea la Spring Cocktail 2015.

Timbru MichaelProbst sepiaMichael Probst va prezenta tendințele dominante pentru industria energetică la nivel global, așa cum rezultă în urma analizelor SAS Inc., liderul global în Advanced Analytics. Într-un discurs alert de maximum 15 minute, Michael Probst va răspunde la o întrebare esențială pentru companiile din electricitate, petrol și gaze și furnizorii de utilități: în ce fel poți obține “Puterea de A Ști” și în ce fel pot fi folosite aceste cunoștințe în dezvoltarea afacerii.

Michael Probst

Michael Probst sprijină Centrul de Excelență concentrându-se pe companii energetice, care deservește clienți în peste 40 de țări. Probst activează ca expert al domeniului în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și regiunea Asia-Pacific. Aria sa principală de interes este modul în care BigData Analytics este aplicat în industria energetică.
Înainte de a se alătura grupului SAS, Probst a petrecut aproape cinci ani lucrând pentru Landis + Gyr ca proiect pilot pentru introducerea și comercializarea contorizării inteligente specifice și a soluțiilor inteligente. El a interacționat în mod eficient cu diverse companii de utilități în Suedia, Finlanda și Norvegia cu privire la instalațiile de contorizare inteligentă, în dezvoltarea de scenarii suplimentare pentru utilizarea datelor. Aceasta a inclus gestionarea programului, coordonarea tehnologiei pentru contorizarea inteligentă și implementarea acesteia. Michael Probst fost, de asemenea, activ în relaționarea cu diferite grupuri de interese în contorizarea inteligentă, inclusiv ESMIG și alte organizații ale industriei.

SAS

SAS este una dintre cele mai mari societăţi producătoare de programe software din lume. Datorită pantei ascendente a veniturilor şi a profiturilor societăţii, începând cu 1976, SAS deţine toate resursele necesare pentru a susţine excelenţa în dezvoltarea produselor şi asistenţa pentru clienţi. SAS Analytical Solutions (“SAS România”) oferă servicii de consultanţă pentru proiectarea, dezvoltarea, testarea şi implementarea de soluţii software SAS, concepute pentru a îndeplini nevoile clienţilor. SAS România are o echipă flexibilă de experţi, responsabili pentru furnizarea de soluţii de analiză de afaceri către companii şi instituţii publice din România.

Prof. Dr. Jonas Puck  introduce WU Executive Energy Expert – ediția 2015

Timbru Jonas Puck sepiaProf. Dr. Jonas Puck va prezenta ediția 2015 a programului educativ inovator WU Executive Energy Expert. Adresat managerilor din companiile energetice active pe plan local și regional, Executive Energy Expert este un curs de tip MBA, desfășurat pe durata a cinci zile, în care sunt implicați profesori reputați cu extinse expertiză practică și exercițiu pedagogic.

Într-un interviu acordat energynomics.ro, Prof. Dr. Jonas Puck s-a referit la tendințele cheie ale anului în privința cererii și ofertei de energie în regiunea EMEA (Europa, Orientul Apropiat și Africa).

“Pe scurt, mă aștept la creșterea cererii de petrol din cauza prețurilor scăzute și, ulterior, la o reducere de viteză în eforturile de a reduce importanța țițeiului în special în transporturi. Mai departe, vom vedea în continuare înlocuirea gazului natural de către cărbune, ca urmare a prețurilor ridicate. Cu toate acestea, mă aștept a în continuare energia regenerabilă să devină tot mai relevantă în aproape toate țările EMEA, chiar dacă într-un ritm mai redus.”

Cum vă așteptați să reacționeze companiile energetice din regiunea EMEA în fața prețurilor considerabil mai mici la țiței?

Din punctul meu de vedere, reacția principală a celor mai multe firme va fi orientarea către reducerea costurilor pe termen scurt. În condițiile în care cele mai multe companii se așteaptă ca prețul petrolului să crească peste un cost mediu marginal de aproximativ 80 de dolari, în viitorul nu prea îndepărtat, cele mai multe firme nu vor lua în considerare schimbări radicale în strategiile lor.

Jonas Puck

Profesor doctor Jonas Puck va susține seminarul pe tema Tendințelor actuale și schimbări în sectorul energetic, în deschiderea cursului de cinci zile WU Executive Energy Expert, din București.

  • O perspectivă istorică asupra aprovizionării cu energie și a cererii pe plan mondial
  • Resursele de energie ale viitorului
  • Viitorului cererii de resurse energetice
  • Implicații pentru companiile de energie

WU Executive Academy, Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy este parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU Vienna), fondata în 1898. Este cea mai mare universitate de afaceri din Europa și se bucură de o excelentă reputație internațională bazată pe mai mult de un secol de experiență. WU Executive Academy oferă acces la expertiza a 700 de membri ai facultăților sale și a nenumărați experți din peste 200 de universități partenere din întreaga lume.

Întâlnirea din 26 martie va fi un bun prilej pentru ca experții din industria energetică să-și calibreze așteptările și perspectivele cu privire la anul 2015, pentru a obține și oferi informații.

Spring Cocktail – mixed by energynomics.ro
Cultivate Different Views On the Romanian Energy Market

Vor fi prezenți peste 100 de profesioniști și factori de decizie din companiile energetice din România (petrol și gaze, electricitate, regenerabile, utilități și minerit).

O contribuție suplimentară la succesul serii o vor avea cocktail-urile proaspete care vor putea fi testate la finalul prezentărilor. În 26 martie, de la ora 18, vreme de trei ore, Palatul Cesianu-Racoviță ne pune la dispoziție o ambianță eclectică și sofisticată, dată de stucatura și picturile murale în ulei precum și de numeroasele opere de artă găzduite aici.

Evenimentul Spring Cocktail este propus și organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro și partenerii săi. Printre aceștia se numără Ridgid, SGS România, SAS, ALD Automotive, WU Executive Academy, ATE3, BCR Pensii.

Spring Cocktail 2015 se bucură și de sprijinul a numeroși parteneri strategici, între care ROEC, CNR-CME, UPG, Aspen Institute, ROGBC, EPG, RPIA, ARPEE și CRE. Bursa, Forbes, NineO’Clock și Puterea sunt partenerii media ai ediției din acest an.

Spring Cocktail 2014

În jur de 100 de invitaţi au participat la ediția din 2014 a Spring Cocktail. Pornind de la prezentarea lui Milan Kalal, analist senior al IDC Energy Insights, au fost analizate tendințele industriei energetice din România și din regiune, în contextul schimbării de paradigmă la nivel european și al tulburărilor din Ucraina. Mai multe aici.

Share.

Despre Autor

Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un comentariu