Michael Bloomberg va investi 500 de milioane de dolari în energia verde

0

Miliardarul american Michael Bloomberg a declarat joi că va cheltui jumătate de miliard de dolari în “războiul timpului prezent”, în încercarea de a schimba energia americană de la fosil la regenerabile și de a combate schimbările climatice.

Fostul primar și filantrop al New York-ului a declarat că investiția de 500 de milioane de dolari va merge către inițiativa Beyond Carbon, care are drept scop închiderea a aproape 250 de centrale de cărbune în întreaga țară până în 2030 și prevenirea construirii unora noi, potrivit AFP.

“Suntem într-o cursă contra cronometru cu schimbările climatice și, totuși, nu există nici o speranță de acțiune federală îndrăzneață în această chestiune, pentru cel puțin încă doi ani”, a spus Bloomberg. “Mama Natura nu așteaptă calendarul nostru politic și nici noi nu putem aștepta.”

Bloomberg a adăugat că noua campanie va duce la investirea totală a un miliard de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice, inclusiv prin inițiativa din 2011 Beyond Coal, care a închis până în prezent 289 de centrale de cărbune din SUA.

Pe site-ul Beyond Carbon se arată că se urmărește o economie cu 100% energie verde, și că vor avea loc campanii împotriva construirii de noi centrale pe gaze în SUA.

Share.

Lasă un comentariu