MHI Vestas va furniza 100 de turbine pentru un parc eolian offshore din Scoția

0

MHI Vestas Offshore Wind va furniza 100 de turbine unui parc eolian offshore de 950 megawați (MW) situat în afara coastei de nord-est a Scoției.

Compania a anunțat că va furniza turbine de tip V164-9.5 MW. A fost contractată o “comandă fermă de furnizare a turbinelor” pentru parcul Moray East Offshore, care include și un acord de servicii pe 15 ani.

Proiectul Moray East a fost semnat joi. Situat în zona Moray Firth, punctul său cel mai apropiat de țărm va fi la 22 de kilometri distanță și va genera energie în medie pentru aproximativ 950.000 de locuințe din Marea Britanie, potrivit CNBC.

În 2017, proiectul a câștigat un contract pentru diferență (CfD) de la guvernul britanic pentru furnizarea energiei electrice la un preț de 57,50 de lire sterline (73,38 dolari) per megawatt oră, cu aproape două treimi mai mică decât cele 140 de lire sterline pe megawatt oră pentru fermele eoliene aflate în prezent în construcție. Sistemul CfD este utilizat de guvernul britanic pentru a sprijini generarea de energie electrică cu emisii reduse de carbon.

Potrivit guvernului, Scoția dispune de 25% din resursele eoliene offshore ale Europei. În general, există mai mult de 58.000 de locuri de muncă în economia scăzută a emisiilor de carbon și a energiei regenerabile din Scoția.

Moray Offshore Windfarm East este un joint venture deținut de EDP Renewables, Engie și Diamond Green Limited, iar MHI Vestas Offshore Wind este deținută de Vestas Wind Systems și Mitsubishi Heavy Industries.

Share.