Acasă » Electricitate » Meyer: OUG 114 a blocat negocierile privind vânzarea pachetului FP la Hidroelectrica

Meyer: OUG 114 a blocat negocierile privind vânzarea pachetului FP la Hidroelectrica

1 iulie 2019
Electricitate
energynomics

Fondul Proprietatea (FP) a purtat negocieri cu unii investitori pentru a vinde participaţia de 20% la Hidroelectrica, însă OUG 114/2018 a blocat aceste discuţii, a declarat Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager al Fondului Proprietatea.

„S-a întâmplat Ordonanţa 114. În momentul în care ai atâta impredictibilitate şi volatilitate, să ceri unui investitor să aducă un miliard de dolari în România are nevoie de o încredere imensă, nu de schimbări peste noapte. Nu am întâlnit încă investitori care să vină cu o sumă atât de mare dacă nu sunt siguri că pot face bani”, a arătat Meyer, conform Agerpres.

Totodată, întrebat dacă au existat discuţii înainte de OUG 114 cu investitori interesaţi, el a răspuns: „Acesta este efectul OUG 114, instabilitatea şi impredictibilitatea. În ceea ce priveşte Hidroelectrica, făcuserăm progrese bune în discuţii cu unele părţi interesate, da. Dar, din nefericire, ceva a intervenit”.

În noiembrie anul trecut, Meyer afirma că discuţiile privind vânzarea participaţiei la Hidroelectrica au început deja.

Statul român deţine, prin Ministerul Energiei, 80% din acţiunile companiei, iar restul de 20% aparţin Fondului Proprietatea.

Prin OUG 114/2018, autorităţile au plafonat preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici în următorii trei ani şi au obligat Hidroelectrica să livreze până la 65% din producţie la preţ reglementat.

Un comentariu la „Meyer: OUG 114 a blocat negocierile privind vânzarea pachetului FP la Hidroelectrica”

  1. Pingback: Hidroelectrica riscă pierderi de 1 mld. lei în urma Ordinului 10 al ANRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *