Meyer, FP: Investiția în Reactoarele 3 și 4 nu are sens financiar, nu vedem proiectul realizat cu chinezii

2

Bogdan Tudorache

Investiția în Reactoarele 3 și 4 ale SNN Nuclearelectrica nu are sens financiar, iar datorită sancțiunilor impuse de SUA companiilor chineze, este posibil ca proiectul cu compania chineză CGN să nu aibă loc, spune Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments și manager de fond al Fondul Proprietatea.

„Orice posibilitate de a investi în Reactoarele 3 și 4 nu are niciun sens financiar. În al doilea rând, faptul că partenerul chinez este supus sancțiunilor americane ar face incredibil de sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica să continue pe această cale, luând în considerare alianțele.

Nu ne așteptăm să se întâmple acest lucru ”, a spus Meyer, răspunzând unei întrebări adresate de energynomics.ro. „Ceea ce este clar este că Reactorul 1 are nevoie de modernizare, acesta este în planul companiei și pentru a asigura stabilitatea viitoare și capacitatea operațională a companiei, acest lucru va trebui făcut și bugetat în consecință”, a adăugat Meyer.

FP deține aproximativ 7% din Nuclearelectrica.

Share.

2 Comments

  1. Poate intr-un viitor articol,ne spune-ti si noua oamenilor de rand care a fost sensul financiar cand sa infiintat Fondul Proprietatea.Sensul financiar al punerii in functiune a grupurilor 1-2 de la Cernavoda,se vede in zilele noastre.Din datele publice FP este actionar la SNN nu la ELCEN.

    • Nu doar ca s-a infiintat fp, dar nu gasesc nici sensul de a preda fondul americanilor. Aici e buba, defapt puroiul intereselor straine in Romania. Sri a tacut obedient, ca de obicei.

Lasă un comentariu