Meyer, FP: Hidroelectrica are nevoie de decizie politică pentru a se privatiza; eventuale achiziții în Enel sau CEZ i-ar diminua valoarea

0

Bogdan Tudorache

Privatizarea Hidroelectrica are nevoie de o decizie politică, iar până acum am văzut incertitudine la nivel guvernamental, ceea ce face ca termenul propus pentru listare de management, toamna anului viitor, să fie unul optimist, susține Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea.

În același timp, dacă Hidroelectrica intenționează să achiziționeze anumite unități ale Enel sau CEZ, acolo unde acestea sunt potrivite pentru integrarea în companie, astfel de achiziții mai mici sunt benefice, însă achiziția unor pachete mari ar diminua valoarea Hidroelectrica, a spus Meyer, răspunzând unei întrebări adresate de energynomics.ro.

”Profitul din distribuție și furnizare este mult mai mic decât cel actual al companiei. Asta i-ar scădea valoarea”, a spus Meyer. „Din punct de vedere al acționarilor, ceea ce este de dorit pentru orice achiziție potențială este de a aduce plus-valoare acționarilor. Analizând activele CEZ și Enel și comparându-le cu profitul Hidroelectrica, acestea nu sunt comparabile. Așadar, în opinia noastră, nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica și acționarii săi să achiziționeze acele active”, a spus Meyer. El a explicat totuși că segmente mai mici ale Enel pot fi, totuși, achiziționate, dacă acestea corespund planului de creștere al Hidroelectrica.

În același timp, el a spus că FP își va vinde pachetele minoritare deținute în Enel, dacă acestea vor fi achiziționate de alt investitor.

Share.

Lasă un comentariu