Merkel se opune obiectivelor ambițioase privind emisiile pentru flote de autovehicule

0

Cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania nu ar trebui să impună limite mai ambițioase ale emisiilor pentru flote auto din Uniunea Europeană.

“Cred că propunerea Comisiei [Europene] constituie o bază rezonabilă” pentru viitoarele negocieri, a declarat Merkel la un eveniment găzduit de asociația industrială BDI. Ea a adăugat că obiectivele mai ambițioase ar purta riscul ca producătorii de automobile să transfere producția în afara Europei.

Comisia Europeană a propus reducerea emisiilor auto cu 15% până în 2025 și cu 30% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2021. Ministerul Mediului din Germania a intenționat să reducă emisiile cu 25% până în 2025 și cu 50% până în 2030, însă ministerul Economiei și cel al Transporturilor se opun unei ținte atât de ambițioase, potrivit Clean Energy Wire.

Opinia exprimată de Merkel a fost reluată de ministrul Economiei, Peter Altmaier, care a spus la același eveniment că propunerea Comisiei Europene era deja destul de ambițioasă: “Nu sunt pregătit să trec de acest nivel”.

Merkel a mai spus că Germania va dezvălui în curând obiectivele climatice pentru mijlocul secolului. “La începutul anilor 2020, trebuie să fie clar încotro ne îndreptăm”, a spus Merkel.

În prezent, Germania dorește să reducă emisiile cu 80 până la 95%, până în 2050. Merkel a declarat că diferența dintre aceste cifre este “enormă”.

Share.

Lasă un comentariu