Mercedes-Benz renunță la mașinile cu pile cu combustibil – raport

0

Filiala Mercedes-Benz a concernului Daimler a renunțat la autoturismele pe bază de hidrogen. Mercedes-Benz va opri curând producția singurului său model pe celule de combustibil, GLC F-Cell și nu planifică să lanseze alte modele cu acest sistem de propulsie, a declarat șeful Daimler Truck, Martin Daum, potrivit unui raport ntv, citat de CLEW.

Divizia de celule de combustibil a Mercedes-Benz va fi contopită într-un joint venture format de Daimler Truck și Volvo, anunțat la începutul acestei săptămâni. Firma comună intenționează să lanseze un camion cu baterii în a doua jumătate a decadei.

Anunțul Mercedes face ca BMW să rămână singurul promotor al mașinilor cu pile de combustibil în rândul marilor grupuri de producători auto germani. VW a trecut deja la vehicule electrice cu baterii anul trecut. Mercedes investește în sisteme cu hidrogen de 30 de ani, „urmărind visul unei mașini cu emisii zero, care are o autonomie mare, alimentare în trei minute și care emite doar vapori de apă”, scrie Bradley Berman într-un raport electrek, adăugând însă că astfel de sisteme sunt de două ori mai scumpe decât automobilele electrice cu baterii.

Share.

Lasă un comentariu