Marea Britanie: Reguli mai stricte după nouă falimente ale furnizorilor

0

Autoritatea de reglementare a energiei din Marea Britanie, Ofgem, va iniția noi reguli pentru furnizori de gaze și energie electrică, după ce nouă societăți noi au intrat în faliment sau insolvență.

Cea mai recentă prăbușire a fost Economy Energy, care a încetat să mai tranzacționeze marți. Ofgem caută un nou furnizor pentru cei 235.000 de clienți ai săi.

Mary Starks, directorul executiv al consumatorului și a piețelor de la Ofgem, a declarat pentru BBC că există “loc de îmbunătățire” a regimului de licențiere.

De asemenea, a apărat noul sistem de plafonare a prețului, potrivit BBC.

Acest plafon se ridică la 1,137 de lire sterline pe an pentru un client mediu, care plătește prin debit direct.

Vorbind la BBC Radio 4 Today, Starks a spus că noii furnizori au făcut obiectul unor controale riguroase de fond și au fost supuse cerințelor financiare.

“Acestea fiind spuse, considerăm că este posibil să se îmbunătățească regimul de licențiere și, în prezent, facem o trecere în revistă a acordurilor noastre de licențiere, în vederea consolidării cerințelor noastre în câteva domenii, în special în jurul serviciului pentru clienți și a rezilienței financiare “, a spus ea.

Consultarea este în curs de desfășurare, iar noile norme vor fi introduse în luna aprilie.

Unul dintre domeniile care ar putea fi analizate, a spus ea, a fost “disponibilitatea firmelor de a face față provocărilor de pe această piață”, în special atunci când prețurile en gros ale energiei cresc.

Share.

Lasă un comentariu