Marea Britanie: Prețurile energiei vor scădea; Ofgem coboară plafonul prețului reglementat

1

Prețul energiei va scădea pentru milioane de gospodării britanice în luna octombrie, după ce autoritatea de reglementare, Ofgem, a scăzut plafonurile de preț.

Ofgem stabilește prețuri maximale care pot fi percepute pentru gaz și electricitate celor care nu au schimbat furnizorii și sunt tarifare implicite. Noul plafon ar putea face ca gospodăriile să plătească cu 75 de lire sterline mai puțin pe an.

Cu toate acestea, facturile vor fi în continuare mai mari decât au fost în ianuarie, când a intrat în vigoare primul plafon de preț, potrivit BBC. Șeful Ofgem, Dermot Nolan, a declarat: „Limitele de prețuri impun furnizorilor să transmită clienților orice economii pot, atunci când costurile de furnizare a energiei electrice și gazului scad.

“Acest lucru înseamnă că facturile de energie de aproximativ 15 milioane de clienți la oferte implicite sau contorizări preplătite vor scădea în această iarnă pentru a reflecta reducerea costurilor de energie cu ridicata.”

Aproximativ 11 milioane de gospodării sunt restante la plată, iar cele cu tarifele variabile standard sunt cele mai afectate. O astfel de gospodărie, care utilizează o cantitate tipică de energie și plătește factura prin debitare directă, ar trebui să se aștepte acum să plătească 1.179 de lire sterline pe an.

Share.

1 Comment

  1. Un alt ziar mentiona ,,dezastru total pentru UK dupa brexit,,.Oare se referea la scaderea pretului energiei electrice, cu implicatii majore in economie.

Lasă un comentariu