Marea Britanie intenționează să interzică achizițiile de mașini noi pe benzină și motorină

0

Marea Britanie va interzice vânzarea de automobile noi pe benzină și motorină începând cu 2035, cu cinci ani mai devreme decât a fost planificat anterior. Anunțul va fi făcut de premierul Boris Johnson marți (4 februarie), la lansarea summit-ului ONU pentru climă, care va avea loc la Glasgow, în noiembrie.

Johnson va lansa COP26, o conferință de două săptămâni percepută ca un moment al adevărului pentru Acordul de la Paris din 2015 pentru combaterea încălzirii globale, în cadrul unui eveniment alături de premierul italian Giuseppe Conte și de renumitul prezentator David Attenborough.

„Găzduirea COP26 reprezintă o oportunitate importantă pentru Marea Britanie și pentru națiunile de pe glob în intensificarea luptei împotriva schimbărilor climatice”, a afirmat Johnson, într-o declarație publicată de biroul său, înaintea discursului de marți.

„Pe măsură ce ne-am propus să ne atingem obiectivul ambițios pentru 2050 de zero emisii pe tot parcursul acestui an, vom solicita și altora să ni se alăture pentru a ținti zero emisii nete”, a spus el, potrivit Reuters și Euractiv.com.

Guvernul a spus că, sub rezerva consultării, a planificat să pună capăt vânzării de autovehicule și autoutilitare noi pe benzină și motorină până în 2035, sau chiar mai devreme, dacă va fi posibilă o tranziție mai rapidă. Și mașinile hibride vor fi incluse.

Share.

Lasă un comentariu