Marea Britanie: Dinamica proiectelor independente de energie regenerabilă scade, din cauza diminuării subvențiilor

0

Dinamica proiectelor independente de energie regenerabilă a scăzut la cel mai mic nivel anual, pe măsură ce subvențiile guvernamentale s-au diminuat.

Proiectele de dimensiuni mici deținute de dezvoltatori, fermieri, proprietari de terenuri și comunități generează un total de 9.25% din mixul energetic al Regatului Unit – o cifră care s-a dublat în ultimii cinci ani, și care echivalează cu o cantitate suficientă de energie pentru a alimenta 8,4 milioane de gospodării.

În același timp, proiectele de energie regenerabilă de mari dimensiuni din Regat dețin o treime din energia electrică utilizată din surse regenerabile, potrivit The Independent.

Creșterea sectorului verde a însemnat că anul 2017 a fost cel mai ecologic an al Regatului Unit, cu câteva zile în care, pentru prima dată după revoluția industrială, rețeaua nu folosea energie generată de cărbune.

Dar, deoarece sprijinul financiar pentru sursele regenerabile de energie a fost redus, numărul de noi proiecte este în scădere, pe fondul preocupărilor legate de viabilitatea lor financiară.

Potrivit unui nou raport al SmartestEnergy, în anul 2017 au fost cheltuite 227 milioane de lire sterline pentru proiecte independente de energie regenerabilă.

Cifra reprezintă o scădere de aproape 20% față de cele 280 milioane de lire sterline cheltuite în 2016 și o scădere cu peste 45% față de vârful de 418 milioane de lire sterline investiți în 2014.

Declinul vine în urma deciziei guvernului de a pune capăt tarifelor asigurate (feed-in tariffs) – o schemă menită să sprijine adoptarea la scală mică a generării de energie regenerabilă.

Share.

Lasă un comentariu