Acasă » Evenimente » Managerul anului – candidaturile anului 2019 la energynomics Awards

Managerul anului – candidaturile anului 2019 la energynomics Awards

29 noiembrie 2019
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2019 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Managerul anului. Numai unul dintre managerii înscriși în competiție jos va fi recompensat în cadrul Galei din 4 decembrie, dar fiecare dintre domniile lor merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2019 prin reușitele sale!

Adrian Volintiru – Romgaz

Pentru Memorandumul încheiat cu SOCAR, compania petrolieră de stat a Republicii Azerbaidjan, pentru cooperarea în proiecte Upstream (explorare și producție) de petrol și gaze. Acesta se alătură altor acțiuni vizând dezvoltarea de proiecte de interes comun în plan internațional, precum cel vizând implicarea în proiectul LNG de la Alexandropoulos.

Cooperarea cu un partener precum SOCAR reprezintă o oportunitate excelentă de a dezvolta proiecte de interes comun între cele două țări, tehnologia și expertiza de ultimă generație vor putea genera descoperiri semnificative în bazinele de frontieră, în special cele din bazinele de frontieră offshore puțin explorate. SOCAR este o companie deținută de stat, din domeniul energetic, care operează la scară globală. Compania îndeplinește multe funcții dintre care o parte importantă este reprezentată de explorarea câmpurilor de gaze și petrol, producția, procesarea și transportul de petrol, gaze și condensat. De asemenea, SOCAR comercializează produse petroliere și petrochimice atât în țară cât și pe piețe internaționale. Viziunea companiei este de a deveni o companie energetică internațională integrată pe verticală cu o experiență avansată în eficiență operațională, responsabilitate socială și de mediu.

Cosmin Ghiță – Nuclearelectrica

Pentru performanța managerială concretizată într-un număr considerabil de indicatori, operaționali și financiari, precum și pentru recunoașterea internațională a SNN. SNN prin CNE Cernavodă este cotată internațional cu excelență nucleară, a doua oară, consecutiv, chiar la sfârșitul anului 2018, în urma derulării evaluării independente, realizată de experți străini. Acțiunile SNN au înregistrat în anul 2019 noi maxime, până dincolo de cota de 14 lei/titlu, în luna noiembrie. Profitul net al semestrului I 2019 a înregistrat o creștere de 59,4% față de rezultatul aferent semestrului I 2018, la un nivel de 290 milioane lei.

Din punct de vedere al formării și retenției de personal înalt calificat, SNN avea în 2017 o rată de retenție de 91%; în prezent, aceasta este de 94%.

Cosmin Ghiță, Directorul General al SN Nuclearelectrica SA, a fost numit Guvernator în Board-ul Guvernatorilor din cadrul Centrului World Association of Nuclear Operators (WANO – Asociația Mondială a Operatorilor Nucleari) de la Atlanta.

Petre Stroe – MET România Energy

Pentru dezvoltarea portofoliului cu obiectiv strategic de companie integrată vertical – producție și furnizare. Petre Stroe a gestionat cu profesionalism integrarea celor două achiziții realizate de MET România Energy în anii anteriori. Aceasta, împreună cu activitatea curentă, a condus compania în primele 3 poziții în rândul marilor furnizori de energie electrică din România.

Prin achiziția și integrarea RWEE, MET România Energy a obținut o masă critică de 5.000 locuri de consum, la care se poate integra o capacitate de producție de circa 60 MW instalați, centrala utilizând gaze naturale, precum și 100 MW capacitate instalată din centrale eoliene.

În același timp, a fost creat și brandul de companie care reflectă strategia și țintele menționate.

Sabin Posea – Eximprod

Pentru un management eficient, adaptat la evoluția rapidă a pieței energiei, menținând o companie profitabilă, într-un mediu de business marcat de schimbări continue. Sabin Posea este director general al Eximprod Grup de 2 ani, dar face parte din echipa de management de 14 ani. A fost primul angajat al departamentului SCADA, care a început cu 5 angajați, dezvoltând ulterior un business ce a devenit o companie, parte a grupului Eximprod, cu peste 100 de angajați experimentați și dedicați inovării și dezvoltării de software de ultimă generație.

Prin parteneriatul cu Cisco a dezvoltat o nouă generație de sisteme SCADA pentru automatizarea distribuției de energie electrică, lansând ES200, un RTU virtual ce permite achiziția, stocarea și analiza datelor din mediul operațional în scopul înțelegerii fenomenelor din rețea și luării celor mai bune decizii în interesul clienților și al companiei. ES200 se bucură de aprecierea clienților din Europa și America, existând premisele pentru a obține o cotă de piață importantă și la nivel internațional.

Victor Ionescu – OPCOM

Pentru coordonarea activității de organizare și administrare a piețelor de energie electrică și gaze naturale, proiectele și direcțiile de dezvoltare a OPCOM în contextul demersurilor de integrare în piața unică europeană de energie pe orizontul piața pentru ziua următoare și piața intrazilnică de energie electrică.

Între elementele relevante se numără gestionarea activităților de organizare a piețelor de energie electrică și gaze naturale, implicarea OPCOM în dezvoltarea unei contrapărți centrale în România, ca soluție viabilă de garantare, compensare și decontare a tranzacțiilor la termen și cu instrumente financiare derivate, precum și derularea proiectelor de dezvoltare în direcția integrării în piața unică europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *