Acasă » Evenimente » Nu rata! » Managerul anului – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution

Managerul anului – candidaturile anului 2015 la Energy Evolution

25 noiembrie 2015
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2015 la premiile Energy Evolution, cu secțiunea Managerul anului. Doar una dintre personalităţile nominalizate va fi recompensată în cadrul Galei din 3 decembrie. Fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită însă respectul nostru și o promovare cât mai largă.

Nobel Oil

John Long

Nobel Oil propune pentru premiul de Managerul Anului pe John Long, responsabilul cu înființarea rețelei de benzinării a companiei, pentru experiența îndelungată în downstream-ul românesc, alături de branduri sonore de profil (Shell, Lukoil, Rompetrol), pentru care a pregătit punctele de vânzare, cu volume record.

John Long a fost recrutat de Nobel Oil să îi dezvolte prima reţea de retail de carburanţi. România este prima piaţă de retail pentru această companie. John Long a venit în România în 1992 şi a deschis mai bine 200 de staţii de carburanți pe piaţa locală.

John Long a deschis prima staţie a unui investitor privat în România (Shell, în 1994), şi a pus la punct intrarea pe piaţă şi strategia de dezvoltare a Lukoil Downstream şi a Rompetrol Downstream. A dezvoltat în jur de 2.000 de staţii de alimentare cu carburanți la nivel global, dintre care, în mai puţin de 8 ani, a construit în România 120 de staţii pentru Rompetrol, circa 90 de staţii pentru Shell şi între 30 şi 40 pentru Lukoil. Prima stație a Nobel Oil în România va fi inaugurată în decembrie, la Iași. Nobel Oil intenţionează să ajungă la 80-90 de unităţi în următorii cinci ani în România.

OPCOM S.A

Victor Ionescu, director general

Victor Ionescu, în calitate de director general OPCOM, pentru coordonarea activităţii de organizare şi administrare a pieţelor de energie electrică şi gaze naturale, proiectele şi direcţiile de dezvoltare a OPCOM în contextul demersurilor de integrare în piaţa unică europeană de energie.

2015 a fost anul în care activitatea OPCOM, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate şi diversificarea portofoliului, precum şi prin punerea în funcţiune a unor proiecte, dintre care amintim lansarea pieţei intrazilnice funcţionând după reguli care permit tranzacţionarea în mod continuu, până cu două ore înainte de momentul livrării, finalizarea implementării şi lansarea unui mecanism de tranzacţionare a energiei electrice de tip OTC, extinderea posibilităţilor de tranzacţionare a cerificatelor verzi prin introducerea pieţei contractelor bilaterale, precum şi lansarea în data de 19 noiembrie 2014 a cuplării pieţelor pentru ziua următoare din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România, şi-au arătat roadele: număr de participanţi, cantităţi tranzacţionate şi volume valorice în continuă creştere, indicatori de concentrare care şi-au diminuat valorile.

Dimensiunea afacerii gestionată de OPCOM, cu impact asupra participanţilor la piaţă, poate fi rezumată de performanţa la zi: 1861 de participanţi, tranzacţii realizate de participanţi care depăşesc 2690 mil EUR, gama diversă de pieţe, produse şi instrumente.

SPEEH Hidroelectrica SA

Av. Dr. Remus Borza

Av. dr. Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica, coordonează cu succes insolvenţa singurei societăţi în insolvenţă din România care şi-a plătit datoriile la valoarea nominală, o performanţă de neegalat până în acest moment.

Datorită măsurilor adoptate de av. dr. Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, care implică vânzarea de energie în condiţii de profitabilitate maximă şi exercitarea unui control foarte strict al costurilor de producţie, Hidroelectrica a devenit singura societate în insolvenţă din România care şi-a plătit datoriile la valoarea nominală, ultima tranşă din cele 24 aferente masei credale fiind achitată în dată de 20 iunie 2015.

Ca rezultat al unui management proactiv, corporativ, loial, vizionar, creativ şi responsabil, Hidroelectrica a realizat în semestrul I al anului 2015 un profit record de 726 milioane lei, cu aproximativ 42% mai mare decât profitul obţinut în primele 6 luni ale anului 2014 şi o cifră de afaceri de 1.851 milioane lei, mai mare cu 297 milioane lei faţă de perioada comparabilă a anului 2014, când cifra de afaceri a fost de 1.554 milioane lei.

În data de 20 iunie 2015, Hidroelectrica a devenit unica societate în insolvenţă din România care a reuşit să-şi plătească datoriile la valoarea nominală, fiind achitată ultima tranşă din cele 24 aferente masei credale.

Transgaz

Petru Văduva

Petru Văduva, director general al Transgaz, intrn competiţie pentru premiul Managerul anului în 2015, pentru paşii întreprinşi de echipa de conducere în vederea construirii secțiunii românești a proiectului de gazoducte BRUA (Bulgaria – România – Ungaria – Austria).

Acționarii Transgaz au aprobat în 16 iunie 2015 declanșarea procedurii privind emisiunea de obligațiuni corporative, în valoare de maximum 500 de milioane de lei, iar în septembrie, Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA) a acordat companiei o finanțare nerambursabilă în valoare de 956.000 de dolari pentru susținerea proiectului Transgaz de extindere a gazoductelor.

Finanțarea din partea agenţiei americane va permite efectuarea unui studiu de fezabilitate în vederea îmbunătățirii și confirmării proiectului tehnic și specificațiilor economice și financiare pentru construirea porțiunii românești a proiectelor gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BHRA) și conductei Țărmul Mării Negre — Podișor.

Acționarii Transgaz au aprobat în 16 iunie 2015 declanșarea procedurii privind emisiunea de obligațiuni corporative, în valoare de maximum 500 de milioane de lei. Banii obținuți astfel vor fi folosiți pentru a cofinanța construirea gazoductului BRUA, proiect de circa 560 milioane de euro. Transgaz ar extinde ulterior conducta de gaze până la Marea Neagră, costul proiectului urmând să crească astfel la 1,1 miliarde de euro.

_________________________________

Opt buni cunoscători ai industriei energetice din România s-au reunit în Juriul celei de-a treia ediții a premiilor Energy Evolution și își vor exprima opțiunile online.

A treia Gală a premiilor pentru energie organizate de energynomics.ro vine cu o noutate față de edițiile din  2013 şi 2014 – expoziţia Evolution de tehnologii şi soluţii pentru energie, organizată în cadrul evenimentului din 3 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *