Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova

0

Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, după numărarea a peste 99,7% din voturile exprimate în al doilea tur al scrutinului, duminică, 15 noiembrie. Maia Sandu a obținut 57,3% din voturi, față de numai 42,3% în contul președintelui în exercițiu Igor Dodon. Rezultatul confirmă rezultatele exit-poll-urilor realizate de compania “Intellect Group” în colaborare cu asociația SPERO și ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice.

Joi, 19 noiembrie, Energynomics vă invită la conferința ONLINE “Abordare regională Chișinău: Progres pe baza unor soluții verificate”! Vezi cine sunt speakerii confirmați și rezervă-ți locul în asistență!

Potrivit Agerpres, sondajul realizat la ieșirea de la urne de Intellect Group și SPERO, preluat de presa locală și agenții de presă internaționale, lidera opoziției l-a devansat pe actualul președinte Igor Dodon după ce ar fi obținut 54,8 % din numărul total de voturi. Pentru Dodon ar fi votat 45,2% din alegători, potrivit sondajului difuzat după închiderea secțiilor de vot. Marja de eroare este de 5,2%.

Potrivit rezultatelor preliminare ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice, Maia Sandu ar fi obținut 54,7% din sufragii, iar Igor Dodon – 45,3%. Marja de eroare este de 2,2%.

Potrivit datelor preliminare, prezența la al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost de 52,71% din electorat.

Share.

Lasă un comentariu