M. Zmelik predă șefia CEZ România lui Ondrej Safar, după rezultate îmbunătățite în 2017

0

Ondrej Safar va fi, de la 1 august, noul Country Manager al CEZ România, în locul lui Martin Zmelik, care a condus vreme de aproape 5 ani activitățile operaționale ale grupului CEZ în România. Anunțul a fost făcut în conferința de presă organizată pentru prezentarea rezultatelor financiare pe 2017.

„2017 a fost marcat de impactul reușitelor operaționale”, a sintetizat Martin Zmelik – Country Manager și Președinte al Directoratului CEZ România – principalele repere ale anului trecut. CEZ România a revenit pe profit (420 de milioane de lei), cu o creștere de 651 de milioane de lei față de anul 2016. Creșterea s-a datorat activității de producție a energiei eoliene, optimizării activităților și costurilor operaționale și reevaluărilor imobilizărilor corporale și financiare, precizează compania.

În 2017, turbinele din parcul eolian Fântânele-Cogealac au produs un total de 1.323 GWh, ceea ce plasează CEZ România pe prima poziție între producătorii privați de energie regenerabilă din țară.

În zona de distribuție, grupul a continuat procesul de transformare într-o companie digitalizată prin intermediul programului SMART Transformation. 2017, al treilea an de implementare, a adus primele rezultate notabile: reducerea pierderilor în rețea cu 8,2 % față de 2016. Investițiile totale din 2017 au crescut cu 30 de milioane de lei față de 2016, la 262 de milioane de lei, din care peste 178 de milioane de lei în echipamente tehnologice de ultima generație (CAPEX din fonduri proprii).

În sectorul de furnizare energie electrică și gaze naturale, CEZ Vânzare a lansat oferte optimizate și soluții profesionale pentru agenții economici din diferite industrii și a reușit să-și mențină portofoliul de clienți într-un context dificil de piață.

Bugetul alocat proiectelor de CSR (Responsabilitate Sociala Corporativă) a depășit 2 milioane de lei și a finanțat în principal proiecte educative în regiunea principală de activitate a CEZ România, în județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea și Teleorman.

“Încă de când am venit în România, în 2005, ne-am propus să construim o companie românească cu un investitor străin, și nu o companie străină”, a declarat Ondrej Safar, viitorul director de țară al CEZ România, începând de la 1 august. “Acesta este scopul nostru și astăzi”, a adăugat el. Ondrej Safar lucrează în cadrul grupului CEZ din 2004, iar în intervalul 2005-2016 a activat în România, responsabil, între altele, de construcția propriu-zisă a parcului eolian Fântânele-Cogealac. În ultimii trei ani și jumătate, a condus Sepaș Enerji, companie turcă membră a grupului CEZ, anterior coordonând operațiuni ale grupului în Bulgaria.

Doina Vornicu își va continua activitatea din poziția de Director de Operațiuni & Membru al Directoratului CEZ România.

De luna viitoare, Martin Zmelik va prelua noi atribuții în carul grupului CEZ, le sediul central din Praga. Între acestea se va afla și transferul unor procese și proiecte de succes din România, la nivelul grupului, inclusiv elemente legate de contorizarea inteligentă în distribuția de electricitate.

Mai multe informații despre proiectele și investițiile Grupului CEZ în România în anul 2017.

Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de opt companii – Distribuîie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.

Share.

Lasă un comentariu