Lungu, AFEER: Trebuie definiți consumatorii vulnerabili

0

Impactul OUG114 a fost complet neprevizibil și neplăcut, fapt pentru care trebuie rezolvată cât mai rapid problema consumatorilor vulnerabili, susține Ion Lungu, Președinte al Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

„A rămas nerezolvată partea de reintroducere a protecției consumatorilor casnici, cumva avantajarea segmentului reglementat pentru o perioadă de trei ani”, a spus Lungu, conform financialintelligence.ro.

„Consumatorii vulnerabili sunt definiți teoretic, dar, practic, nu s-a întâmplat această definire. Totul ține de o problemă de balans între venituri și resurse…Definirea consumatorilor vulnerabili înseamnă să avem o bază de date cu cei care sunt efectiv acei consumatori vulnerabili, care trebuie protejați, prin două tipuri de abordări: una financiară – acordarea unor ajutoare sau scutirea de anumite obligații financiare – și una care ține, mai degrabă, de informare a consumatorilor despre cum ar putea să își utilizeze mai bine energia”, a menționat președintele AFEER.

Share.

Lasă un comentariu