„Lumea are nevoie de Rusia” pentru rezolvarea crizei climatice – ministrul german al Dezvoltării

0

Acțiunea climatică globală și protecția mediului pot funcționa doar cu un angajament activ rusesc, a declarat ministrul german al Dezvoltării, Gerd Müller, la Conferința pentru Resurse germano-rusă de la Sankt Petersburg.

“Supraviețuirea omenirii nu poate fi asigurată decât împreună. Lumea are nevoie de Rusia pentru a reduce la minimum riscurile de mediu și climă cauzate de extracția și procesarea materiilor prime”, a spus Müller, potrivit Clean Energy Wire.

Ministrul a declarat că Rusia, ca cea mai mare țară din lume, are un potențial enorm de acțiune climatică atât prin reducerea emisiilor proprii, cât și prin protejarea vastelor sale rezervoare de absorbție a carbonului naturale, cum ar fi terenurile necultivate sau pădurile. Müller a menționat, de asemenea, că Rusia are un potențial sporit pentru producerea de hidrogen regenerabil, subliniind că și cererea Europei pentru acest gaz se va dubla până în 2030. Politicianul conservator CSU a spus că Germania și Rusia pot fi împreună un „motor al protecției mediului”, adăugând că Germania are un mare interes în a ajuta Rusia în crearea unei economii circulare care să facă mai eficientă utilizarea resurselor.

Share.

Lasă un comentariu