Lukoil renunță la participația din cadrul perimetrului Trident din Marea Neagră

0

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a declarat pentru G4Media.ro că Lukoil vrea să își vândă cota de participare din perimetrul EX-30-Trident din Marea Neagră, unde compania română cu capital de stat și compania rusă sunt partenere.

Lukoil a trimis în acest sens o scrisoare mai multor jucători din piața de petrol și gaze. ”Am primit această scrisoare de la Lukoil. Vom avea o discuție cu ei, nu știm încă motivele lor”, a declarat Adrian Volintiru. Întrebat dacă e posibil ca Romgaz să discute cu Lukoil pentru preluarea participării în perimetrul Trident, directorul general al Romgaz a spus că ”teoretic e posibil să discutăm”.

Lukoil a trimis o scrisoare semnată de Andrey Kupriyanov, manager al activelor geologice și informează că intenționeze să își vândă cota de 87,8% din concesiunea zăcământului Trident. Romgaz deține o cotă de 12,2% din concesiune.

Decizia Lukoil a venit pe fondul eșecului din primăvară legat de confirmarea rezervelor de gaze naturale din zăcământul Trident. O sondă forată de compania italiană Saipem nu a confirmat prognozele optimiste privind rezervele de hidrocarburi.

În plus, și Lukoil a întârziat o decizie finală de investiție la Trident din cauza legii offshore.

Share.

Lasă un comentariu