Legea offshore: Comisia de Industrii invocă pericolul scutirii de taxe, România poate pierde 15 miliarde de dolari

1

Membrii Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților se tem că România va pierde 15 miliarde de dolari, întrucât legea offshore lasă portițe pentru exceptarea de la supraimpozitare.

“Titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi li se aplică, pe toată perioada derulării acestora, nivelul de redevență, cotele procentuale de redevență petrolieră, pragurile de producție brută aferente acestor cote și regimul fiscal specific aplicabil activităților de explorare, dezvoltare, exploatare și abandonare desfășurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare a prezentei legi”, este articolul pe care deputații din comisie ar vrea acum ca Biroul Permanent să-l reformuleze. În acest sens, membrii Comisiei au trimis deja trei adrese Biroului Permanent, în ședința de miercuri hotărând să redacteze cea de-a patra adresă. Răspunsul Biroului Permanent a fost până în prezent unul negativ, îndemnândul fiind de inițiere a unui proiect legislativ de modificare a legii proaspăt votate, susține președintele Comisiei, Iulian Iancu, conform profit.ro.

“Nu poți să-ți permiți să arunci la gunoi 15 miliarde când e nevoie de bani pentru cercetare, educație etc. Drept urmare, revenim cu scrisoarea, plenul a decis luând la cunoștință că se îngheață (nivelul impozitării -n.r.) și a reieșit că se exceptează (în forma finală trimisă la promulgare -n.r.). Dacă o ducem la extremă, o ducem în fază penală!”, a afirmat Iancu.

Share.

1 Comment

  1. o singura explicatie am pentru INTOXICARILE pe care le lanseaza smcherii astia : NE CRED MAI PROSTI CA EI ! fapt imposibil fiindca ii stim pe ei la limita maxima . CINE CREDE CA EI NU AU SEMNAT PE LEGE INAINTEA INTRODUCERI PE ORDINEA DE ZUI A PLENULUI ??

Lasă un comentariu