L. Nistoran: Romgaz ar putea prelua un combinat de îngrășăminte chimice al Interagro

0

Strategia de dezvoltare a producătorului de gaze Romgaz cuprinde și investiții în industria chimică, în special în producția de îngrășăminte chimice, a spune Liviu Nistoran, președintele Consiliului de Administrație al companiei.

“În condițiile în care vom avea gaz suficient, noi chiar intenționăm să avem o discuție fie pentru un combinat existent, avem o discuție cu unul dintre debitorii noștri, fie să facem un proiect greenfield cu un partener strategic”, a declarat Liviu Nistoran.

Intenția Romgaz este de a investi circa 1 miliard de euro în industria chimică. Romgaz are capacitatea de a face investiții majore în condiții în care nivelul său de îndatorare este zero, iar cifra de afaceri în creștere. În 2017 a înregistrat un profit de 1,8 miliarde lei, mai mare cu 81% față de anul precedent, și o cifra de afaceri de 4,58 miliarde lei, în creștere cu 34%, conform Hotnews.ro.

“De ce să nu oferim produse cu mai multă valoare adăugată cum ar fi produsele industriei chimice?”, a mai spus Nistoran.

Romgaz ar putea prelua chiar combinatele grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Interagro se află în insolvență din februarie 2016, iar cel mai mare creditor este Romgaz, care are de recuperat circa 284,2 milioane lei, reprezentând 23,5% din masa credală.

Share.

Lasă un comentariu