KEVR: Prețurile termiei din Bulgaria vor începe să crească din iulie din cauza situației din Iran și Venezuela

0

Situația complicată din Iran și Venezuela și prețurile ridicate ale certificatelor de carbon care au un efect asupra tuturor companiilor energetice din Bulgaria sunt motivul creșterii prețurilor la încălzire din iulie, a explicat președintele Comisiei pentru Reglementarea Energiei și Apei (KEVR) Ivan Ivanov. Prețul energiei electrice este în linie și cu inflația anuală, a spus Ivanov.

KEVR a sugerat că termia din Bulgaria ar trebui să se scumpească cu o medie de 4,5%, în timp ce energia electrică – cu o medie de 3,48%. Autoritatea de reglementare permite electricității să crească în vestul Bulgariei cu 3,64%. Pentru nordul Bulgariei, este planificată o creștere de 3,38%, potrivit novinite.com.

În sud-estul Bulgariei, KEVR consideră că prețul ar trebui să fie apropiat de 3,6%. Cea mai mare creștere a încălzirii și a apei calde este de așteptat să aibă loc la Razgrad, în timp ce în Sliven ar trebui să existe o scădere de jumătate de procent.

“Majorările sunt cauzate de creșterea bruscă a prețului emisiilor de dioxid de carbon comercializate pe platforma europeană, care a atins niveluri de aproximativ 25 de euro pe tona de emisii. În al doilea rând, e dată de situația complicată în special din Iran și Venezuela, dar și de turbulențe de pe piața petrolului”.

Share.

Lasă un comentariu