Karina Pavăl intră în Consiliul de administrație al Conpet Ploiești, la propunerea Dedeman

0

Karina Pavăl, 24 de ani, fiica lui Dragoș Pavăl, patronul retailerului de bricolaj Dedeman, a fost numită de acționarii transportatorului național de țiței Conpet Ploiești în consiliul de administrație al companiei de stat. Karina Pavăl a fost propusă în board-ul Conpet Ploiești, companie de 780 milioane lei, de către Dedeman în contextul în care retailerul de bricolaj are 7,4% din capitalul social.

Conpet Ploiești a ales șapte noi administratori în consiliul de administrație al companiei, fiecare cu un mandat pe patru ani. Acționarii au decis și nivelul indemnizației fixe brute lunare la 13.022 de lei, egal cu “de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate (cod CAEN 49) la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii”, se arată în comunicatul transmis Bursei de Valori București.

CONPET este compania care administrează sistemul național de transport al țițeiului, controlată de Ministerul Energiei (58,7%), cu un free-float de peste 41%, din care persoane juridice dețin aproape 30%. Compania a înregistrat un profit net de 21,62 de milioane de lei, în primele șase luni (S1) ale acestui an, în scădere cu aproape 40% față de cel din aceeași perioadă a anului trecut, în contextul creșterii cheltuielilor din exploatare cu 8,97%.

Frații Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl, proprietarii retalierului de bricolaj Dedeman, au achiziționat în aprilie un pachet de circa 550.000 de acțiuni la transportatorul național de țiței Conpet Ploiești și au ajuns astfel la o deținere de 7,4%.

Dedeman are afaceri de peste un miliard euro anual și circa 10.000 de angajați.

Karina Pavăl este absolventă a Universității Cambridge și potrivit www.businessnews.ro urmează să preia afacerea Dedeman.

sursa foto: Facebook

Share.

Lasă un comentariu