Japonia nu renunță la energia nucleară: 20-22% din mix, la baza politicii actualizate

0

Guvernul nipon intenționează să urce capacitatea nucleară la cel puțin o cincime din energia electrică a națiunii, până în 2030, considerând-o “o sursă importantă de energie în bandă”, conform unui proiect de lege. Pentru prima dată, guvernul va specifica raportul de 20-22% din mixul energetic. Proiectul va fi prezentat pe 16 mai unui grup consultativ al Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei, care supraveghează industria nucleară.

În proiect se spune că guvernul își va “intensifica în continuare eforturile de realizare a obiectivului” și va continua să impulsioneze politicile privind ciclul combustibilului nuclear în paralel cu exportul de tehnologii nucleare, potrivit The Asahi Shimbun. Planul energetic de bază stabilește politica energetică pe termen mediu și lung a guvernului și este revizuită la aproximativ trei ani.

Guvernul se așteaptă să obțină aprobarea pentru cel mai recent plan energetic de bază, al cincilea dintr-o serie mai mare, în această vară. Ultimul, aprobat de cabinet în 2014 și primul după dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011, nu menționează defalcarea pe surse de energie, deși a descris energia nucleară drept “sursă importantă de energie în bandă”.

Experții spun că aproximativ 30 de reactoare trebuie să repuse în funcțiune pentru a atinge obiectivul de 20-22%.

Share.

Lasă un comentariu