Iulian Clișeru preia interimar conducerea ACROPO, după revocarea lui Iulian Offenberg

0

Premierul Viorica Dăncilă a decis revocarea lui Iulian Offenberg din funcția de președinte al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră – ACROPO și preluarea atribuțiilor de către vicepreședintele Iulian Clișeru, numit în funcție în octombrie, de fostul premier Mihai Tudose.

Înființată în anul 2016, ACROPO trebuie să supravegheze respectarea dispozițiilor legale de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare. Rolul instituției este esențial în exploatarea zăcămintelor de gaze naturale de la Marea Neagră.

În doar ceva mai mult de un an de zile ACROPO a avut deja trei președinți: în aprilie 2017, premierul în exercițiu Sorin Grindeanu l-a numit pe Constantin Gheorghe, fost director în cadrul Grup Servicii Petroliere – GSP. În noiembrie, Constantin Gheorghe a fost înlocuit cu cu Iulian Offenberg, care abia ce a fost revocat prin decizia premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

În același număr al Monitorului Oficial apare și decizia de numire a lui Florin Radu Ciocănelea în funcția de consilier de stat în cabinetul premierului, cu atribuții în domeniul energiei. Florin Radu Ciocănelea fusese reconfirmat în august 2017 în calitate de administrator la Grup Servicii Petroliere, cu un mandat de patru ani. Anterior, Ciocănelea a mai lucrat la Petrom (1997-2004), iar din februarie 2016 este reprezentant local al firmei canadiene Bankers Petroleum, potrivit paginii sale de LinkedIn

Share.

Lasă un comentariu