Italienii de la Alerion Clean Power vor să construiască 200 MW în fotovoltaice în România

0

Compania italiană Alerion Clean Power a semnat un acord de colaborare cu PV Project RO, o societate cu acționari italieni și cu sediul în Timișoara, pentru dezvoltarea unor centrale solare în România. Conform transivaniabusiness.ro, vor fi dezvoltate centrale solare cu o capacitate totală instalată de aproximativ 200 MW.

Unele dintre aceste centrale, cu o putere instalată totală de aproximativ 33 MW, sunt programate să înceapă să funcționeze până la sfârșitul primei jumătăți a acestui an.

Compania italiană, specializată în energia verde, are proiecte în Italia, Spania, Bulgaria și România și nu este la primul proiect din Timiș, unde mai deține parcuri eoliene la Jimbolia și Sânnicolau Mare, dar și la Vrani în Caraș-Severin și la Aușeu în Bihor.

Conform planului de afaceri adoptat recent, Alerion intenționează să-și dubleze capacitatea instalată la 1.544 MW până la sfârșitul anului 2023. La sfârșitul anului 2020, compania avea 835 MW. Piețele țintă sunt Italia, România și Spania, iar mixul de energii regenerabile va fi extins prin investiții fotovoltaice în Italia și România. Până în 2023, compania intenționează să exploateze 1,244 MW de capacitate eoliană instalată și 300 MW de energie solară. Investițiile totale în perioada 2021-2023 sunt estimate la 700 de milioane de euro.

PV Project activează din 2019, cu sediul la Timișoara, și trei firme în acționariat, între care Heliopolis Development SRL deține 50% din acțiuni. Între administratori apare Alexandru Iancovschi, director de operațiuni la HeliopolisRo Energy & Engineering, firma care reprezintă interesele a circa 15 societăți care desfășoară activități de generare de energie fotovoltaică în România. Este vorba despre un total de aproape 31 de MW în capacități instalate, între care cele mai mari proiecte sunt cele din Dolj, Solaria Green Energy (7,67 MW) și Sun Energhes (4,23 MW). Heliopolis mai are parcuri solare în Ara, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Timiș și Vâlcea. Cu 9 angajați, HeliopolisRo Energy & Engineering a raportat profit în fiecare din ultimii trei ani pentru care apar informații în platforma Ministerului Finanțelor.

Share.

Lasă un comentariu