Irakul va livra a treia cea mai mare cantitate de petrol în următorul deceniu – IEA

0

Irakul va fi cel de-al treilea cel mai mare furnizor de noi produse petroliere în următorul deceniu, sporind producția cu aproape 30%, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

Membrul OPEC va majora producția la aproape 6 milioane de barili pe zi până în 2030, depășind Canada, al patrulea cel mai mare producător mondial, deoarece continuă să reabiliteze o industrie a petrolului devastată de decenii de conflicte și sancțiuni, a declarat joi IEA. Doar SUA și Brazilia vor avea o producție mai mare în această perioadă, potrivit Bloomberg.

Totuși, rata de creștere este mai lentă decât cea observată la începutul acestui deceniu, deoarece Irakul se confruntă cu o competiție pentru investiții străine și expertiză și face față cu greu programului de injecție de apă pentru a menține presiunea la rezervoarele de petrol, a afirmat IEA într-un raport. Perspectiva de creștere a fost diminuată de la ultima evaluare a agenției, cu șapte ani în urmă, când estima că Irakul va produce 7,5 milioane de barili pe zi până în 2030.

Share.

Lasă un comentariu