Iorgulescu, AFM: Programul pentru prosumatori ar putea debuta în septembrie, mai rămân câteva chestiuni de clarificat

1

Programul pentru instalarea panourilor fotovoltaice de către prosumatori ar putea demara în septembrie, însă, deocamdată, AFM și Ministerul Mediului încearcă să rezolve toate problemele, inclusiv cea legată de proprietățile ipotecate, a declarat pentru energynomics.ro Andrei Iorgulescu, Director Direcția Generală Proiecte, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

”Deocamdată s-a terminat sesiunea de depunere a dosarelor pentru instalatori, care vor fi ulterior validati. Mă aștept la un număr de 250-300 de instalatori validați”, a spus Iorgulescu.

El susține că noile prevederi bugetare nu au majorat sumele inițiale, așa cum greșit s-a interpretat în presă, ci au validat sumele prevăzute inițial în buget.

”Sperăm ca programul să demareze la începutul lunii septembrie”, a spus Iorgulescu, explicând că AFM mai are de rezolvat, până atunci, câteva chestiuni, precum încheierea actelor de finanțare cu autoritarea de management a Programului Operațional (AM POR), dar și rezolvarea situației ghidului de finanțare, inclusiv a problemelor legate de casele închiriate sau ipotecate.

Bugetul programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice va beneficia de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puţin Bucureşti-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR). Această sumă se adaugă celor 120 milioane lei, disponibili deja în bugetul AFM pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

1 Comment

Lasă un comentariu