Iorgulescu, AFM: Perioada de înscriere pentru instalatorii prosumerilor ar putea fi prelungită

1

Autoritatea Fondului de Mediu strânge încă cererile de la instalatorii care vor monta panourile solare pentru micii producători de energie verde (prosumatori) și, conform unor surse din piață, ar putea relaxa unele condiții cerute acestora pentru a fi validați – cum ar fi cea a existenței unor lucrări similare în portofoliul companiei. Perioada de înscriere ar putea fi prelungită, a declarat, pentru energynomics.ro, Andrei Iorgulescu, Director Direcția Generală Proiecte, Administrația Fondului pentru Mediu.

”Suntem în etapa validării instalatorilor. Încă nu s-a încheiat sesiunea de depunere a cererilor de validare de către instalatori și este posibil să prelungim sesiunea.

”Deocamdată nu avem nici o listă de validați, pentru că dorim să publicăm o singură dată lista cu validați, ca să aibă toți acces în același timp la piață – să nu creăm avantaje unora. În aprilie vom avea ceva concret”, a spus Iorgulescu.

Programul Operațional Regional va finanța investițiile prosumerilor cu 115 milioane de euro.

Totodată, AFM va pune la dispoziția micilor producători de energie verde fotovoltaică (prosumatori) un fond-tampon pentru finanțarea proiectelor.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

1 Comment

  1. Buna ziua

    Sunt Mircea Dumitrache, din Mgurele, jud. Prahova, detin o locuinta (,,casa pe pamant), aproximativ 90m2, doresc sa ma inscriu in acest program. Ce conditii trebuie sa indeplinesc, ce suma, propie, trebuie sa detin, unde ma adresez? Telefon 0729502686, mail: dumitrachemihail@yahoo.com Multumesc, anticipat, pentru informatii. Ozi buna!

Lasă un comentariu