Investitorii vizează segmentul midstream, pe măsură ce producția de petrol crește

0

Investitorii plasează pariuri pe creșterea cererii de conducte, instalații de depozitare și procesare din SUA, care va depăși oferta în următorii câțiva ani, pe măsură ce exploatările de petrol și gaze de șist vor lua amploare. Prețurile petrolului din SUA, de peste 50 de dolari pe baril timp de mai multe luni, precum și un salt în activitatea de foraj în acest an, duc la crearea de noi proiecte. A existat, deasemenea, un val de tranzacții care implică rețelele de transport și de depozitare.

Tranzacțiile vor asigura drumul către piață hidrocarburilor de șist, potrivit Reuters.

În ultimele luni au fost propuse mai multe proiecte de conducte pe distanțe lungi, pentru gaze naturale și produse lichide, între regiunea de vest a Texasului și regiunea statelor Golfului Mexic (Gulf Coast), inclusiv unul privat, creat de NAmerico. Gazoductul său în valoare de miliarde de dolari ar transporta 1,85 miliarde de cf de gaz pe zi din bazinul Permian, către la Corpus Christi.

Proiectul NAmerico și o conductă similară anunțată de către Kinder Morgan „indică tipul de creștere a aprovizionării pe care o vom vedea“, a declarat Billy Lemmons, managing partner al fondului de investiții EnCap Flatrock Midstream.  Pentru fiecare dolar investit în producție, încă 15 – 35 de cenți sunt necesari pentru conducte, instalațiile de prelucrare și alte infrastructuri midstream, a spus el.

Mulți investitori favorizează astfel de proiecte, deoarece acestea sunt bazate pe colectarea unor taxe și se confruntă cu un risc mai mic la oscilația cotațiilor prețurilor materiilor prime decât investițiile de explorare și producție.

În regiunea Delaware a Bazinului Permian, firmele de private equity au reprezentat mai mult de 46% de din investitorii în noi sisteme de procesare a gazelor, potrivit Barclays.

În zonele de foraj activ, operatorii vor să obțină de 10-12 ori peste profitul estimat pentru 2017 înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare pe segmentul conductelor și altor active.

„Licitațiile au devenit foarte scumpe“, a declarat Lex Hochner, vice-presedinte la Haddington Ventures, un fond de capital privat implicat într-un un proiect masiv de stocare din Houston.

Share.

Lasă un comentariu