Investițiile Indiei în regenerabile cresc mai rapid decât cele ale Chinei

0

China este lider mondial în domeniul energiei regenerabile, dar în cazul dinamicii sectorului, India își lasă vecina în urmă.

Investițiile în energie curată în India au crescut cu 22% în prima jumătate a anului 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce investițiile Chinei au scăzut cu 15% în perioada respectivă, potrivit unui raport al Bloomberg New Energy Finance (NEF). În acest ritm, se așteaptă ca India să depășească China și să devină cea mai mare piață de creștere, până la sfârșitul anilor 2020.

Investițiile totale ale Chinei, totuși, au fost mult mai mari, de 58,1 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2018, în comparație cu 7,4 miliarde de dolari în India, se arată în raport, potrivit qz.com.

În ultimii ani, India a urmărit să ocupe poziția de vârf în tranziția către o energie curată, urmărind să aibă cel puțin 175.000 megawați (MW) de energie instalați până în 2022. Anul trecut, India a conectat mai multe capacități de generare a energiei din surse regenerabile decât din surse convenționale.

În luna mai a acestui an, India a devenit sediul Alianței Solare Internaționale, un grup non-profit, format de 121 de țări care promovează utilizarea energiei solare. India construiește, de asemenea, mai multe parcuri de energie solară, mai mari decât cele din China. De fapt, jumătate din cele mai mari 10 parcuri solare ale lumii aflate în construcție se află în India.

Pe de altă parte, în China, cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, cu peste 650.000 de MW de capacitate instalată în 2017, sectorul frânează. În 2017, investițiile chineze în toate tehnologiile de energie curată s-au situat la un nivel record de 132,6 miliarde de dolari, dar au scăzut până acum, în acest an. Acest lucru se datorează faptului că China a tăiat subvențiile, pentru a reduce un deficit de 100 de miliarde de yuani (în jur de 15,6 miliarde dolari) al fondului de energie regenerabilă controlat de stat.

Share.

Lasă un comentariu