Interagro construiește un nou terminal de 22 mil. euro la Zimnicea

0

Interagro are în derulare, în parteneriat cu grupul american Nitron, o investiție de aproximativ 22 de milioane de euro pentru amenajarea unui terminal mixt, de import și export, de îngrășăminte în portul dunărean Zimnicea. Terminalul este deja în faza finală de dezvoltare – cu un termen final în acest an, se va întinde pe 3 hectare și va avea o capacitate inițială de 350 – 400.000 de tone, la export, și de circa 150.000 de tone, la import. În orizontul de timp 2022 se estimează o capacitate de export de peste 1 milion de tone.

Îngrășămintele ce vor fi comercializate prin intermediul terminalului zimnicean sunt de tipul celor azotoase (uree, azotat de amoniu, nitrocalcar, îngrășăminte lichide), fosfatice/complexe și pe bază de potasiu.

Investiția Interagro este de tip asociere în participațiune cu Nitron (care este și principalul colaborator internațional pentru exporturi al Interagro), care va pune la dispoziție, pentru importuri, îngrășăminte DAP și TSP, produse în SUA și Mexic (tot cu tehnologie SUA).

“Am ales Zimnicea pentru această investiție deoarece este cel mai modern port la Dunăre, de pe teritoriul Romaniei, având cheu vertical și putând opera 12 luni pe an, indiferent de nivelul fluctuant al fluviului. În plus, cea mai mare parte a activelor existau deja și sunt în proprietatea noastră. Piața principală deservită, la import, va fi România (Zimnicea este chiar în centrul Câmpiei Române, inclusiv Bărăganul) iar prin accesul foarte ușor la toate cele trei forme de transport, mărfurile pot fi duse oriunde în România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, inclusiv Ucraina, pe barje”, susține Ioan Niculae, președinte Interagro.

Share.

Lasă un comentariu