Înscrierile pentru programul de subvenție al mașinilor electrice și hibride încep vineri

0

Înscrierile în programele Rabla și Rabla Plus vor începe vineri, iar Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și-a exprimat speranța ca subvenția prevăzută pentru 2019, de 350 de milioane de lei, să poată fi dublată.

”Îmi doresc așa cum am făcut și anul trecut să reușim cu ajutorul Guvernului să dublăm suma pe care acum o avem înscrisă în buget, de 320 milioane lei pentru circa 35.000 de prime de casare”, a subliniat ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu a precizat că va fi păstrată și anul acesta prima de casare de 6.500 lei, la care se poate acumula în funcție de motoare un eco-bonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru autoturismele hibrid. Totodată, se va menține eco-bonus-ul de 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini nepoluante, 100% la sută electrice.

“Guvernul României a adoptat anul trecut o Hotărâre de Guvern prin care instituțiile statului, indiferent că sunt autorități publice locale, agenții, ministere, au ridicat plafonul de la 18.000 euro la 30.000 euro”, a mai spus ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Gavrilescu a menționat că și-ar dori ca în România ținta de reciclare în cazul componentelor auto să ajungă la 100%.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu