Industria energetică germană cere un plan mai ambițios pentru reforma regenerabilelor

0

Asociația germană a industriei energetice BDEW spune că este necesară o extindere constantă a capacității de energie regenerabilă pentru ca Germania să își atingă ținta climatică pentru 2030. Potrivit grupului de lobby al industriei energetice, ar fi necesare noi capacități de 5GW de energie solară și 3,7GW de energie eoliană onshore pe an pentru ca Germania să-și atingă țintele, potrivit Clean Energy Wire.

„Regenerabilele au fost pentru mult timp de o importanță decisivă pentru Germania, din punct de vedere al atractivității pentru afaceri. […] Pentru a atinge obiectivele climatice, avem în sfârșit nevoie de o foaie de parcurs pentru extinderea suplimentară a surselor regenerabile de energie”, a declarat șeful BDEW, Kerstin Andreae.

De asemenea, organizația a solicitat noi căi de extindere specifice pentru fiecare tip de energie regenerabilă, în conformitate cu noua lege privind reforma energiei regenerabilă (EEG). Acestea ar trebui să fie ambițioase, dar suficient de flexibile pentru a asigura adaptarea la noile condiții. În același timp, guvernul trebuie să găsească modalități pentru a se asigura că instalațiile regenerabile care ies din schema de feed-in tariffs după o perioadă de 20 de ani continuă să fie viabile din punct de vedere economic.

Consumul de energie va crește, odată cu avansul mobilității electrice și al cererii din ce în ce mai mari de hidrogen verde în industrie. Germania „are un potențial imens neutilizat pentru terenuri” atât pentru parcurile solare cât și pentru cele eoliene, a spus Kerstin Andreae.

Guvernul și-a stabilit ca obiectiv acoperirea a 65% din consumul de energie al Germaniei, în 2030, prin surse regenerabile.

Share.

Lasă un comentariu