India profită de potențialul energiei eoliene offshore

0

India a făcut primul pas important către înființarea primele proiecte eoliene offshore. Agenția guvernamentală de cercetare și dezvoltare, Institutul Național al Energiei Eoliene (NIWE), a cerut oferte din partea companiilor eoliene pentru a înființa un parc offshore cu o capacitate de aproximativ 1.000 megawați (MW) în Golful Khambat, în largul coastei regiunii Gujarat.

Infrastructura eoliană offshore include turbine mai mari, care astfel generează cantități mai mari de energie. Problemele lor includ însă costurile ridicate și unele defecțiuni la transmisie.

India are aproximativ 127 de gigawați (GW sau 1.000 MW) de potențial eolian offshore, mai ales în largul coastelor Tamil Nadu, Gujarat și Maharashtra, potrivit qz.com.

Noua inițiativă vine într-o perioadă în care guvernul indian face tot posibilul să atingă o capacitate regenerabilă de 175 GW până în 2022. Energia eoliană offshore nu intră în acest obiectiv, iar guvernul Narendra Modi are în plan construcția de proiecte regenerabile cu o capacitate totală de 5.000 MW.

Share.

Lasă un comentariu