India produce în prezent cea mai ieftină energie solară din lume

0

India produce în prezent cea mai ieftină energie solară din lume, potrivit unui sondaj al agenției internaționale pentru energie regenerabilă (IRENA).

Costurile pentru construcția instalațiilor solare pe scală largă în India au scăzut cu 27% în 2018, anualizat, datorită unei combinații între importurile cu panouri ieftine din China, terenurile ieftine și numeroase și forței de muncă ieftine.

Prețurile proiectelor solare mari din India s-au situat la mai puțin de o treime din cele din Canada, unde costurile au fost cele mai mari dintre țările examinate.

Mai mult de jumătate din costurile totale de construire a unei instalații solare în India vin din partea de hardware, cum ar fi suporturile și montarea, în timp ce restul implică costuri reduse, precum proiectarea și finanțarea sistemului, potrivit weforum.org.

Reducerea serviciilor și a forței de muncă au contribuit la o scădere dramatică a investițiilor necesare pentru înființarea de proiecte generatoare de energie solară pe scară largă. Între 2010 și 2018, costurile de instalare în India au scăzut cu 80%, cel mai mare declin pe plan global.

Pe măsură ce prețurile scad, cererea crește. Sectorul solar mondial în expansiune reprezintă acum 55% din totalul noilor capacități generatoare de energie regenerabilă. Anul trecut, 94 de gigawați de nouă capacitate au fost lansați în rețea, în mare parte responsabile fiind proiectele de țările asiatice.

China a fost responsabilă pentru 44 de GW din toată capacitatea solară nouă, de aproape cinci ori mai mult decât India, care a secundat-o. Alte piețe cu expansiune rapidă includ SUA, Japonia, Australia și Germania.

Share.

Lasă un comentariu