Acasă » Petrol și Gaze » În timp ce Exxon amenință cu plecarea, Ministerul Energiei anunță că i-a emis autorizația pentru foraj la Tuzla

În timp ce Exxon amenință cu plecarea, Ministerul Energiei anunță că i-a emis autorizația pentru foraj la Tuzla

energynomics

Bogdan Tudorache

În timp ce Exxon amenință că va vinde participațiile românești din cadrul Neptun Deep, Ministerul Energiei a anunțat că i-a eliberat autorizația pentru executarea unui studiu geotehnic onshore în localitatea Tuzla, județul Constanța, în vederea construirii de către compania americană a unei stații de măsurare a gazelor.

”Amplasamentul în care vor fi realizate forajele și măsurătorile este alcătuit din trei parcele cu o suprafață totală de peste 200.000 mp. Autorizația a fost emisă în urma solicitării ExxonMobil Exploration and Production Romania iar lucrările pe care companie americană le va derula la Tuzla sunt evaluate la 2,1 milioane de lei, fără TVA”, a anunțat Ministerul.

Americanii de la ExxonMobil, care explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră alături de OMV Petrom, au informat reprezentanţii Executivului, la sfârşitul săptămânii trecute, că doresc atragerea unui nou partener în acest proiect, au declarat, luni surse guvernamentale.

Oficialii Exxon au declarat pentru energynomics.ro astăzi (miercuri-n.r.) că ”nu comentează pe marginea unor speculații”, abținându-se de la alte comentarii.

„Mai caută un investitor, vor să mai aducă pe cineva în proiect, un al treilea partener, dar Exxon va rămâne operator. Nu au venit deja cu un nume. Acesta este un proces de durată, este vorba de mai multe luni în care Agenţia pentru Resurse Minerale să aprobe acest lucru, iar noul partener are dreptul să consulte datele”, au spus luni sursele citate de Agerpres.

Potrivit acestora, reprezentanţii Guvernului şi cei ai Exxon au periodic întâlniri.

Reprezentanţii ExxonMobil Exploration and Production România nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde rezultatele preliminare au indicat rezerve de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze, însă companiile au amânat, deocamdată, decizia de a merge mai departe cu etapa de extracţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *